Vinterhage forlenger sommeren

Været i Norge kan være veldig varierende, og våren kan være sen mange steder. Hvis høsten i tillegg kommer tidlig, blir det ikke så mange sommerkvelder å sitte ute. Med en vinterhage kan du forlenge sommeren i begge ender. Du kan sitte i vinterhagen fra tidlig vår til sen høst, selv om det er kjølig ute. Betegnelsen vinterhage brukes vanligvis om et glassbygg som er koblet til selve huset, slik at du kan gå rett fra huset og inn i vinterhagen. Dersom glassbygget står fritt, kalles det enten drivhus eller lysthus, alt etter hva det brukes til. Ettersom vinterhagen er knyttet til selve huset trenger du ikke å gå ut i vind og vær for å komme deg dit, og dette gjør vinterhagen lett tilgjengelig hele året.

Været er ingen hindring med vinterhage

På grunn av det skiftende været i Norge, kan det også være vanskelig å planlegge for eksempel en hagefest. Værmeldingen kan se fin ut en dag, bare for å endres neste dag, og dersom du allerede har invitert gjester må du kanskje flytte hele festen inn. Vinterhagen løser dette problemet. Du kan dekke på under tak uansett vær, og sitte lunt for regn og vind. Dermed kan du arrangere hagefester når du vil, og ikke tenke på været. Skulle det bli fint vær, kan dørene til vinterhagen åpnes, slik at både hagen og vinterhagen kan brukes til festen. Hvis det plutselig begynner å regne kan dørene stenges, og festen kan fortsette uforstyrret inne i vinterhagen.

Vinterhagen som ekstra stue

Vinterhagen blir gjerne også en ekstra stue, samtidig som den er en forlengelse av hagen. Du kan bruke rommet til å sitte og lese, holde på med hobbyen din eller bare servere familiens måltider i vinterhagen. Det føles nesten som å være ute, bortsett fra at du ikke trenger å tenke på at det høljer ned utenfor. Vinterhagen er også et fint sted å nyte sommerkveldene, uten insekter eller kald trekk. Vinterhagen er dessuten et fint lekerom for barna når været ikke egner seg til utelek. Ettersom vinterhagen er et ekstrarom gir den deg også litt ekstra plass, for eksempel når det kommer mange gjester. Vinterhagen kan også brukes som en innendørshage eller drivhus, dersom du vil det.

Vinterhage i alle størrelser

Det fine med vinterhager, er at du kan tilpasse dem etter eget behov. Har du en stor familie kan du velge en stor vinterhage, mens dersom du bor alene kan en liten vinterhage være helt perfekt. Det er til og med mulig å lage vinterhager på terrasser og balkonger, selv om du bor i en blokk. Har du et stort hus kan du til og med ha flere vinterhager, slik at du kan flytte deg etter sola.