Fordelen med å ha en vinterhage hjemme

En vinterhage passer egentlig perfekt i Norge. Været varierer veldig mye her i landet, og sommeren blir ikke alltid slik du håpet. Kanskje det blir altfor lite tid til å være ute, og store deler av sommeren regner vekk. Da er det fint å kunne sitte i vinterhagen eller hagestuen og kose seg. Da får du varmen fra de få solgløttene som er, og du slipper å bekymre deg for vind og regn.

Uteplassen brukes mer

Den største fordelen med en vinterhage, er at uteplassen brukes mer. En overbygd uteplass fungerer like godt i all slags vær, og hele familien kan samle seg der til ulike aktiviteter. Du har fin utsikt til hagen og omgivelsene, samtidig som du slipper å fryse eller bli våt. Barna kan tegne, legge puslespill eller bygge Lego, og de voksne kan drive med sine favorittaktiviteter. Du kan sitte og strikke, lese en bok eller spille online casino. Det er mange spill du kan Spille på din mobil, og kanskje du til og med vinner penger til nye hagemøbler eller noe annet du ønsker deg.

Vinterhagen har mange bruksområder

Vinterhagen kan fungere som drivhus om våren, som stue om sommeren og som koseplass på kjølige høstkvelder. Du kan dekke på til fest i vinterhagen, uten å tenke på været utenfor, og det er koselig å gå rett ut i vinterhagen når du står opp om morgenen. Hvis du liker å dyrke ting selv, kan du så eller plante i vinterhagen, og dyrke fram urter og frukt som kanskje ikke trives i norsk klima. Du kan sette de store stueplantene ut i vinterhagen om sommeren for å gi dem ekstra mye sollys, eller du kan bare sitte i vinterhagen og se på skyene.

Vinterhagen er dessuten et perfekt sted å drive med yoga eller annen trening. Du kan plassere tredemøllen eller trimsykkelen i vinterhagen, og føle deg nesten som ute, uansett vær. En fin vinterhage gir deg rett og slett et ekstra rom. Dersom du velger en fullisolert vinterhage, blir den et helårsrom, men en uisolert vinterhage kan også brukes store deler av året, alt etter hvor kald vinteren er der du bor. Du trenger ikke engang å bo i hus for å ha vinterhage, for det er fullt mulig å bygge inn hele eller deler av en balkong i glass. Da får du et ekstrarom du kan bruke som gjesterom eller uteplass. Dette gir deg for eksempel muligheten til å lage en liten balkonghage.